Mikulásbusz pótló járat

MikiMalac

A napokban olvastuk a szomorú hírt, hogy a BKV Zrt. nem indítja el többet az Ikarus Mikulás buszt, helyette egy “modern” alacsony padlós vasszörnyeteg áll be a helyére. Szomorúan fogadtuk, s bevallom nekem az első mondatom erre az volt, én aki mindig szívom a Párom vérét, hogy akkor mentsük meg. Jelenleg sem az anyagi helyzetünk, sem a kapacitásunk ezt nem engedné meg és még egy édes terhet nem szerettünk volna a nyakunkba venni, így álmodtunk egy nagyot és megalkottuk a saját Mikulásbusz járatunkat. Az ötlet 4-én este pattant ki a fejünkből és első körben úgy éreztük, ezzel péntekig nem készülünk el, majd 24-én estére díszítjük fel a buszt és megyünk egy kört.

TápiAnyó

Elkezdtük böngészni a netet, hogy szedjünk össze némi díszítő elemet. Az utunkba került pár mikulás székhuzat, majd találtunk fénydekorelemeket, így 5-én már úgy vettük nyakunkba a várost, hogy mi bizony 6-án pótoljuk a Ikarus Mikulás buszt 🙂
Bejártuk fél Pestet, de megérte, hiszen minden apró kincset megleltünk ahhoz, hogy AbIGélből, a plüssgyermekekből és Páromból megalkossunk mindent, amit kigondoltunk.

5-én délután nekiálltunk szélvédőket és ajtóüvegeket takarítani, hogy a matricákat ki tudjuk ragasztani, az utastérben összepakoltuk a szerszámokat, alkatrészeket, rongyokat és minden olyan tárgyat, ami az utunk során útban lehet. Közben egy barátunkkal is beszéltünk, aki nagyon megörült ennek a hírnek, és 6-a estére egy szuper kis csapatot összerántott, hogy pörögjünk együtt a városban. Bár a zenéről nem gondoskodott, de a Mikulásunk ezt annyira nem is bánta 😀

5-én este még mentünk egy próbakört, hiszen jó pár napja egyhelyben állt a busz, így az első indításnál a jég még ellenünk dolgozott, kicsit szerelgetni is kellett, de a végére ment minden. Aznap este volt néhány, megállókból is felvett potyautasunk, akiknek sikerült adni ebből a kis varázslatból.

6-án délelőtt még futottam pár kört a boltban, hiszen a Mikulás puttonyát nem csak szaloncukorral, hanem csoki Mikulással, némi üdítővel és nápolyival is feltankoltuk.

“Rudolf” fázik

Délután elmentünk a buszért a telephelyre, ahol “Rudolfunk” fázott egy kicsit, de kettőt pöffentett, és jelezte mehetünk. Vittünk még ki magunkkal néhány manót és a “plüss gyerekeket” Mikulásruhába öltöztetve, hogy a csapat teljes legyen.

Sorban vettük fel az utasokat, első körben a Határ úton, majd tényleg azt mondhatom bejártuk egész Pestet. Külön élmény és újdonság volt számunkra, hogy találkozhattunk Veletek az olvasóinkkal és beszélgethettünk az úton megismerve a történeteteket vagy a kapcsolatotokat az Ikarus buszokkal. Külön örültünk a fotósoknak is, akik igazán gyönyörű képeket készítettek, még akkor is, ha nem minden utasunk örült annyira a hosszas megállásoknak. Visszanézve a képeket nem bántuk meg a döntésünket. (További képeket a Facebook oldalunkon találhattok)

A kemény magtól éjfél után kicsivel búcsúztunk el az Örs Vezér téren és vittük AbIGélt haza pihenni.

Mindig igyekszünk megmutatni a dolgok anyagi oldalát is, most így alakultunk:
– szaloncukor, csoki, nápolyi, üdítő ~ 12.000Ft
– Mikulás székhuzat ~ 3.200Ft
– matricák ~ 1.200Ft
– világítás ~ 10.000Ft (elem volt itthon)
– gázolaj ~ 25.000Ft
– ruházat ~ 18.000Ft (beleértve Malackát és Tápikát is)

Ezen kívül még érkezik majd 45db Mikulás székhuzat (~20.000Ft), hiszen nekem nem titkolt szándékom, hogy jövőre is legyen Mikulásbusz, bár addig még sok minden történhet és még a Mikulást is meg kell győzni.

Miért is csináltuk ezt az egészet? Mert adni jó… Tényleg elmondhatjuk, hogy olyan emberekkel utaztunk együtt és ismerhettünk meg, akik nem “vérPistikék”, hogy leamortizálják a buszt. Egy örömutazás kerekedett ki a végére és a legjobb nekem az, hogy Párom boldog volt, örült és élvezte mindkét estét. Utólag kicsit sajnálom, hogy nem készült videó arról, ahogy a felszabadult Mikulás terelte Rudolfunkat, aki mindent megtett azért, hogy utasaink időben elérhessék az utolsó villamost vagy metrót.

Jóéjt 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.