Az első buszom

Itt le is zárom, hogy egyben az utolsó is. De tényleg… Na jó, egy 543-as vagy 553-as azért jöhetne, azok olyan kis cukik, de ez is csak akkor történhet meg, ha rám szakad a nemzeti bank vagy nyerünk a lottón 😀

Engem a fiúk nagyon szeretnek, a Férjem is és a jóbarátja is. Egy -számukra- átlagos napon kipattant a fejükből, hogy hát az Asszony szerencseszáma a 26, van még olyan BKV-s kocsi? Láss csodás a BPO-026 még akkor állományban volt. Poénosan megjegyezték nekem, hogy úgy is megyek majd én is jogosítványt csinálni, akkor majd megveszik nekem mint tanulóbuszt. Én kis naiv rávágtam, hogy aha oké, sose gondoltam volna, hogy ez a két tündérvirágszál valóban utánajár és elintézi, hogy amikor nyugdíjba vonul, akkor a mi gárdánkat erősítse. Még poénkodtam is, hogy majd szép rózsaszínre festem, meg malackákat, virágokat, ilyen kis hippi busz feelinget varázsolok belőle. Nem tudtam eltántorítani őket, azt mondták, hogy nem lesz túl szép, de az enyém, azt csinálok majd vele amit akarok. Bár annyira nem örültem az ötletnek, csak hagytam a két bolondot szórakozni.

Egy szép napon jött is a telefon, hamarosan betölti a nyugdíjas korhatárt, így figyeljünk oda, mert megvásárolható lesz. Én itt már pedzegettem, hogy jó-jó ez anno jó poén volt, de nekem elég a kicsikocsim, ha meg buszt akarok vezetni, megyek a Lizivel vagy a Julissal, nem kell nekem saját, főleg nem egy csuklós… Autók közül is én mindig a kis gyöszöket szerettem, nem a nagy járműveket.

Az első találkozásunkig még lelkesnek is éreztem magam, de az finoman szólva egy kicsit sokkolt. A 026 nem lett szerelem busz. Ez nem az ő hibája és az enyém se. Én a rendezett kis kocsikhoz vagyok szokva, itt meg a szétdobált egészségügyi láda tartalmon túl, mindenféle kacat fellelhető volt a merő kosztenger kellős közepén. Én itt egy kicsit elengedtem a járgányt, de a fiúk még tovább húzták vele az agyam…

Eltelt több mint fél év, aztán eljött az október – számomra a “katasztrófa” hónap. Az autóbusz állományunk létszáma hirtelen megugrott, a családban nem két és fél kocsi van. Jött AbIGél, egy bontandó 256-os és még a 026 is eladó sorba került. Hó végére a létszámunk 5 és fél buszra nőtt. Lizit, Julist, Abigélt nem bánom egyiket sem, sőt Abigélnek még örülök is, mert ők hárman rögtön a szívembe lopták magukat.

Párom, mivel tartja a szavát, bármennyire is nehezére esett, de megtette a nevemben a 026-ra az ajánlatot, melyet egy második kör is követett hiszen másnak is fájt rá a foga. Én itt ismét jeleztem, engedjük el szegény párát, jobb sorsa lesz másnál, de végül még egy utolsó ajánlat született, mely eldöntötte a kérdést. Busz tulajdonos lettem.

Nálunk már egy kialakult szokás, hogy a kocsik nevet kapjanak, így alakult, hogy az én buszomnak is saját név jár. A BPO-ról nem ugrott be semmi, így az újabb találkozás élménye szülte meg a nevét, melyet tényleg szívből és nagy szeretettel adtam a számára. De mielőtt elárulom, miért is kaptam ezt a nevet, elmesélem az újabb találkozásunk.

Már előre szólt Párom, hogy sajnos, mint minden “leselejtezett” busz, ez is a “dolgos kezek” áldozatául esett, így nincs rajta tükör, Ikarus logó és még néhány fontos elem is hiányzik a műszerfalról, de nagy baja nincs – csak a torka véres. Nem működik a fék, ömlik belőle a gázolaj, az aksik is rosszak, sánta és még defektes is… Ezeknek javítása Párom arany keze által javarészt már megtörtént, de még tovább kell simogatni a lelkét.

Bevallom őszintén, így egy kicsit csalódottabb voltam, de próbáltam örülni, hiszen mégiscsak egy Ikarus busz tulajdonosa lettem. Bár én lemondtam róla, ő mégis hozzánk akart kerülni, mert tudja jól, hogy nálunk nincs olyan rossz sorsa a buszoknak. Megbékéltem a gondolattal, hogy nem ő számomra a “nagy szerelem kocsi”, mégis az enyém és jó dolga lesz. Kapni fog kis hippi jegyeket és vigyázunk rá még egy pár évig, majd ha már végleg eljön a nap, mikor már számára nincs jövő az AbIGélben fog alkatrészként tovább élni, mert nem fogunk tudni ennyi autóbuszt fenntartani.

Na de a lényeg, milyen nevet is kapott a drága… “Szőrnyella de gáz” ❤

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.